Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες από τα ΠΥΣΠΕ

 
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ. Πρωτ:97
Αθήνα 29/8/2011
Προς
Γ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας
κ. Βασίλη Κουλαïδή
Κοιν:
1. Μέλη ΠΥΣΠΕ
2. Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
       
Θέμα: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες από τα ΠΥΣΠΕ
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Με αφορμή την επικείμενη διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών όλης της χώρας, επισημαίνουμε πως θα πρέπει να ακολουθηθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια η διαδικασία όλων των τελευταίων χρόνων, δηλαδή οι αιτήσεις νεοδιορισθέντων και αποσπασθέντων να εξετάζονται ταυτόχρονα ώστε να μη δημιουργούνται αδικίες μεταξύ συναδέλφων.
Η αυθαίρετη και εσφαλμένη προφορική ερμηνεία των διατάξεων του νόμου από παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ότι  «προηγούνται οι νεοδιορισθέντες και ακολουθούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί» δημιουργεί σύγχυση και αναστάτωση και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.
Σας υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, είχε εκδοθεί αρχικά εγκύκλιος που δημιούργησε προβλήματα στα ΠΥΣΠΕ και προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, η οποία τελικά ανακλήθηκε μετά από συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΔΟΕ με την Υπουργό παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Σας καλούμε να προβείτε στην έκδοση των απαιτούμενων διευκρινίσεων προκειμένου τα ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους εκπαιδευτικούς.