ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αφορμή την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Χιλιάδες εκ/κοί σε ομηρεία

              Αθήνα  25/8/2011
             
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Χιλιάδες εκ/κοί σε ομηρεία
 Μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις, τους  σχεδόν μηδενικούς διορισμούς, οι αποσπάσεις  είναι το επόμενο θύμα της πολιτικής του υπουργείου, που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.  Το Υπουργείο Παιδείας κρατά σε ομηρεία χιλιάδες εκ/κούς Π.Ε. και Δ.Ε. εξαιτίας της πρωτοφανούς διοικητικής ανεπάρκειας που δείχνει το τελευταίο διάστημα. Είμαστε στο τέλος Αυγούστου και πρώτη φορά δεν έχουν  ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Στο παρελθόν η πρώτη φάση των αποσπάσεων ανακοινωνόταν πολύ νωρίτερα. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι αδιανόητο: Οι εκπαιδευτικοί θα ψάχνουν σπίτι μαζί με τους φοιτητές! Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν που θα βρίσκονται το νέο σχολικό έτος, μη μπορώντας καταυτόν τον τρόπο να κάνουν στοιχειώδη προγραμματισμό της  ζωής τους. Πολλά προβλήματα στα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ που περιμένουν τις εκτός ΠΥΣΠΕ αποσπάσεις για να κάνουν τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ. Όλες  οι υπηρεσιακές μεταβολές στη δεδομένη φάση εξαρτώνται από την έγκαιρη ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Η συγκεκριμένη πρακτική ακυρώνει τις διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας  για έγκαιρο προγραμματισμό, για εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν πού θα βρίσκονται νωρίς κλπ.
Με αυτή την τακτική το υπουργείο θέλει να «κόψει και να ράψει» τα κενά της κάθε περιφέρειας και για αυτό συνεχίζει να πιέζει τους Δ/ντές Εκπαίδευσης να δηλώσουν εκ νέου τα κενά ώστε να κάνει τις λιγότερες αποσπάσεις και προσλήψεις, για να έχει την δυνατότητα της μετακίνησης εκπαιδευτικών όπου αυτό θέλει.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, για την τακτική που ακολουθεί στο θέμα των αποσπάσεων και του τρόπου που γίνονται αυτές και απαιτεί την άμεση συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την ολοκλήρωση των αποσπάσεων μέχρι την Παρασκευή 26/8.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ επαναδιατυπώνει τη πάγια θέση του για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι το τέλος Ιουνίου  κάθε χρονιάς, ώστε κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να μπορεί να προγραμματίζει τη ζωή του.
Από τη Δ.Ο.Ε.