Βιωματικό Σεμινάριο για τη χρήση του Εκπαιδευτικού Δράματος στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο


Το Δ. Σ. του Συλλόγου θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 10 π. μ. στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Βασικές αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο» από τον εκπαιδευτικό κ. Αμοιρόπουλο Κώστα, υποψήφιο Διδάκτωρ του Birmingham City University (Μ. Α. Drama in Education). Το σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της O.M.E.P. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) του παραρτήματος Αθηνών.

Πρόγραμμα
·         Α’ Μέρος: 10.00 πμ – 11.00 πμ
Θεωρητική Εισήγηση με εισηγητή τον Αμοιρόπουλο Κώστα
·         Β’ Μέρος: 11.00 μμ – 2.00 μμ (με ενδιάμεσο διάλειμμα)
Βιωματικό Εργαστήριο για Δασκάλους: Θα παρουσιαστούν σε πρακτικό επίπεδο ένα μάθημα δράματος βασισμένο στο μύθο του Λαβύρινθου και οι βασικές αρχές του δράματος για τη χρήση του στο Σχολικό Πρόγραμμα (διδάσκει ο Αμοιρόπουλος Κώστας).
Βιωματικό εργαστήριο για Νηπιαγωγούς: Το εργαστήριο θα αναπτυχθεί επάνω σε ένα παράδειγμα μαθημάτων με τη χρήση του δράματος και μιας ιστορίας/παραμυθιού για τη βιωματική προσέγγιση όλων των τομέων του αναλυτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου (διδάσκει η Ζαρκινού Βάσω, Νηπιαγωγός).

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για την ένταξή σας σε ομάδα εργαστηρίου, απαιτείται δήλωση συμμετοχής με αποστολή mail στη διεύθυνση syllogosprotkaristou@windowslive.com, ή με fax στο 22240-23112 μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.


ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραγιάννη Αναστασία                                                Δουλγέρογλου Ευφροσύνη